© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Συγχαρητήρια για μια εξαιρετική προσπάθεια που αφορά την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Η πολιτεία με κάθε τρόπο συμπαραστέκεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία αποδεικνύει για μία φορά ακόμη τις απεριόριστες δυνατότητές της. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια στην οικογένεια Εφραίμογλου.

Μιχάλης Λιάπης
Υπουργός Πολιτισμού
10.11.2008

*Σας ευχαριστώ! Και τα δύο θεάματα -στη «Θόλο» και στην «Κιβωτό»- ήταν υπέροχα! Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου μας επισκέφθηκαν την πραγματική Αρχαία Αγορά το πρωί. Έτσι, λοιπόν, ήταν αρκετά καλό γι' αυτούς να δουν πώς ήταν τα κτήρια σε εικονική αναπαράσταση. Η ξεναγός μας ήταν αρκετά ενημερωμένη και ευγενής.

Μαίρη Σνελ
Πανεπιστήμιο του Νότιου Μαϊάμι, ΗΠΑ
16.5.08

*Συγχαρητήρια για την όμορφη πρωτοβουλία. Θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε κάθε χώρα του κόσμου, για να μάθουν οι άνθρωποι τι είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Επίσης, (αρκετοί) πολιτικοί θα έπρεπε να δουν αυτό το θέαμα. Θα ήταν αρκετά επιμορφωτικό γι' αυτούς. Σας ευχαριστώ πολύ για την προβολή, καθώς και για το ότι δώσατε στην ανθρωπότητα την ονομασία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Φερνάντο Γκερέιρο
Πορτογαλία
20.5.08

Παρακολουθήσαμε ή μάλλον κάναμε ένα μεγάλο περίπατο στην Αγορά της Αρχαίας Αθήνας. Ήταν υπέροχο. Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ και βγήκαμε ενθουσιασμένοι.

Δημοτικό Σχολείο Απερίου Καρπάθου
23.5.08

Εξαιρετικό το πρόγραμμα, όμως εξαιρετικό και το προσωπικό του ΙΜΕ, πάντα φιλικό, χαμογελαστό και καταπληκτικό και στους γονείς και στα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Νίκος και 'Αννα Δαρδουγάνη
20.7.08

Υπέροχο! Θα πω σε όλους να έρθουν. Καταπληκτική μέρα. Ήμασταν εδώ για πέντε ώρες και απολαύσαμε κάθε λεπτό. Όλα εξαιρετικά. Ειδικά το προσωπικό πολύ ευγενικό, μας πρόσφερε σημαντική βοήθεια.

Αντώνης και Λουίζα Λιουδάκη
1.10.08

Υπέροχος χώρος, ενδιαφέροντα προγράμματα και η έκθεση για τα μαθηματικά μού θύμισε πόσο πολύ αγαπούσα το μάθημα στο σχολείο! Πιστεύω ότι είναι ιδανικός χώρος για τα παιδιά κάθε ηλικίας! Η μικρή κόρη φίλης μου, μόλις τριών χρονών, αφού είδε το πρόγραμμα οικολογικού περιεχομένου («Η γη είναι το σπίτι μας»), στο σπίτι άρχισε να σβήνει το φως!
Ευχαριστούμε! Θα σας ξανάρθουμε!

Ρούλα Λάββα
4.10.08

Συγχαρητήρια!!! Εξαιρετική δουλειά, πολύ καλή παρουσίαση. Θα ερχόμαστε κάθε χρόνο με την τάξη μας, αλλά και μεμονωμένα με τα παιδιά μας.

2ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
10.10.08

 

Αν μας δίδασκαν έτσι την ιστορία, είκοσι θα παίρναμε! Μου άρεσε πολύ!

Μαρία Αποστολίδου
Θρυλόριο Κομοτηνής
18.10.08

Νιώθεις πραγματικά τυχερός που επισκέφθηκες έναν τέτοιο χώρο. Συγχρόνως δε με την τεχνολογική «έκσταση», αισθάνεται κανείς ευνοημένος από την απίστευτη φιλοξενία και ζεστασιά των εργαζομένων σ' αυτό το χώρο.
Ευχαριστούμε από καρδιάς.

Αλεξάνδρα
22.10.08

Σας ευχαριστώ πολύ για την ώρα που πέρασα στον «Ελληνικό Κόσμο». Μακάρι όσοι μεταδίδουν γνώση να έχουν πάντα τόση έμπνευση.

Τάνια Γεωργιοπούλου
«Καθημερινή»
22.10.08

*Πολύ καλή διαδραστική εκπαιδευτική προσέγγιση, ανώτερη από το Μουσείο των Επιστημών στο Λονδίνο.

Οικογένεια Μορζ
Λονδίνο
25.10.08

*Διασκεδάσαμε πολύ με την περιήγηση και βρήκαμε το μουσείο αρκετά επιμορφωτικό. Επιβάλλεται η επίσκεψη.

Πέδρο, Ισπανία
27.10.08

*Η εικονική περιήγηση ήταν μοναδική, ενδιαφέρουσα και επιμορφωτική. Ο τρόπος μετάδοσης της πληροφορίας πάνω σε θέματα που αφορούν τον αρχαίο πολιτισμό, τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική είναι αρκετά πρωτοποριακός.
Είμαστε ευγνώμονες που συμμετείχαμε σε αυτό το εκπληκτικό εικονικό ταξίδι.

I.Π. Μοχάναν
Πρώτος Γραμματέας, Πρεσβεία της Ινδίας, Αθήνα
5.11.08

Ήταν μια φανταστικά όμορφη παράσταση, που τα είχε όλα: παραμύθι, δίδαγμα, φαντασία! Συγχαρητήρια! Νιώθουμε τυχεροί που την παρακολουθήσαμε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Δημοτικό Σχολείο Πιτσών Κορινθίας
6.11.08

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την εξυπηρέτηση. Οι νέοι από άλλες χώρες μπορούν να μάθουν πολλά μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Κουτσή Κων/να
Ινστιτούτο Νεολαίας
6.11.08

Ήρθαμε από την Πτολεμαΐδα και μας αποζημιώσατε. Τόσο η διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας όσο και το ταξίδι στον κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών μάς εντυπωσίασαν.
Θερμά συγχαρητήρια,

Πεϊτσίνης Αθανάσιος
7.11.08

*Οι μεταφράσεις των σχολίων έγιναν από το ΙΜΕ.