© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Κυριακή πρωί και μια ωραία πρόταση είναι μια βόλτα στον «Ελληνικό Κόσμο». Με αφορμή τη νέα έκθεση «Το βραχιόλι: Νεοελληνικό & Ethnic, 19ος-20ός αιώνας», αποφασίσαμε να περάσουμε το κυριακάτικο πρωινό μας στο μουσείο. Ένας γρήγορος καφές σε περιβάλλον ευχάριστο και διαδραστικό και αμέσως μετά ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στο χώρο της έκθεσης, ένα ταξίδι στον κόσμο της γυναικείας καλαισθησίας των προηγούμενων αιώνων.

Πράγματι, οι προσδοκίες μας δε διαψεύστηκαν και όλα κύλησαν κατ' ευχήν. Βέβαια, δε θα μπορούσαμε να φύγουμε από τον «Ελληνικό Κόσμο» χωρίς να παρακολουθήσουμε και ένα πρόγραμμα Εικονικής Πραγματικότητας. Επιλέξαμε λοιπόν το πρόγραμμα για το περιβάλλον με τίτλο «Η γη είναι το σπίτι μας». Χαρήκαμε μια υπέροχη παραγωγή με πρωταγωνιστή μια πολική αρκούδα και ταυτόχρονα ευαισθητοποιηθήκαμε πάνω σε θέματα που αφορούν τον πλανήτη, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα το... πιο όμορφο σπίτι μας. Συνειδητοποιήσαμε πόσα πράγματα δε γνωρίζουμε για τις κλιματικές αλλαγές, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τη διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση. Δε φτάνει όμως μόνο να αναγνωρίζουμε το πρόβλημα. Χρειάζεται να υιοθετήσουμε και τρόπους που θα βοηθήσουν στην επίλυσή του. Στο σημείο αυτό, το πρόγραμμα μας πρόσφερε ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τη δική μας συμβολή για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα παιδιά δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον πειρασμό να δουν τη νέα παράσταση που φιλοξενείται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»: «Ομήρου Οδύσσεια - Το παραμύθι των παραμυθιών», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα ζωντανεύουν σε ένα πρωτοποριακό σκηνικό, με μοναδικά κουστούμια και εξαιρετική μουσική. Μαγεία...! Η κυριακάτικη βόλτα στο Κέντρο Πολιτισμού ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, αφού είχαμε απολαύσει την περιήγησή μας εκεί.

Σας προτείνω, λοιπόν, και ενόψει των εορτών μια επίσκεψη στον «Ελληνικό Κόσμο», για να χαρείτε τις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες που μπορεί να σας προσφέρει.

Πολλές ευχές σε όλους για όμορφες και χαρούμενες γιορτές!

Μάγδα Χατζηδίνα

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων IME