© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2008, στην αίθουσα Ιφιγένεια ΒΆ του «ΘΕΑΤΡΟΝ», πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ).

Στις 2 Οκτωβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του χειμερινού προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και για στελέχη του χώρου. Παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ακολούθησε ελαφρύ γεύμα στο φουαγέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Στις 15 Οκτωβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων με καλεσμένους από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. To σεμινάριο διοργάνωσε το Ίδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ στην αίθουσα Ιφιγένεια ΒΆ του «θΕΑΤΡΟΝ».

Στις 23 Οκτωβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Φαίδρα του «ΘΕΑΤΡΟΝ» συνάντηση Ευρωπαίων εταίρων στο πλαίσιο του δικτύου RISEPTIS. Ακολούθησε γεύμα το φουαγέ του αιθρίου και προβολή στη «Θόλο».

Την 1η Νοεμβρίου 2008 η φαρμακευτική εταιρεία Bayer παρουσίασε ένα νέο φάρμακο σε γιατρούς και διευθυντές κλινικών.

Δύο από μια σειρά τεσσάρων μουσικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν στο Κτήριο 56 στις 8 και 22 Νοεμβρίου 2008, ενώ οι επόμενες έχουν προγραμματιστεί για τις 13 και 31 Δεκεμβρίου 2008. Μέσα από τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνθεσάιζερ, ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας και φωνητικών οι καλλιτέχνες δημιούργησαν σύγχρονους ηλεκτρονικούς ήχους.

Στις 18 Νοεμβρίου 2008 έγινε η έναρξη και στις 23 Νοεμβρίου η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Ομήρου Οδύσσεια - Το παραμύθι των παραμυθιών», σε σκηνοθεσία και θεατρική προσαρμογή της Κάρμεν Ρουγγέρη. Η παράσταση παρουσιάζεται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Στις 18 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο 56 παρουσίαση της σειράς οπτικών OAKLEY με χάπενινγκ από αθλητές.

Στις 24 Νοεμβρίου 2008 το Πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός» διοργάνωσε εκδήλωση στο «θΕΑΤΡΟΝ», με ομιλίες, παρουσιάσεις και δείπνο.

Στις 29 Νοεμβρίου 2008 τα «Διάφανα Κρίνα» πραγματοποίησαν συναυλία στο Κτήριο 56. Είναι από τις λίγες μπάντες που παραμένουν σταθερές στις αξίες τους, με προτεραιότητά τους τη μουσική δημιουργία.

Από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου 2008 θα παρουσιαστεί στο Κτήριο 56 ομαδική έκθεση είκοσι πέντε ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2008 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Αντιγόνη η πρεμιέρα της νέας ταινίας του γνωστού δημοσιογράφου κ. Στέλιου Κούλογλου «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου». Θα ακολουθήσει κοκτέιλ για τους καλεσμένους στο ισόγειο φουαγέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Στις 3 Δεκεμβρίου 2008 θα γίνει στην αίθουσα Αντιγόνη παρουσίαση της εταιρείας Infolex, επίσημου αντιπροσώπου της Lexmark στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη».

Στο πλαίσιο των κυριακάτικων προγραμμάτων, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Ο ρόλος των γονιών στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2008, στις 12.30, στην αίθουσα προβολών του Κτηρίου 1.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2008 θα πραγματοποιηθεί η 10η τελετή ορκωμοσίας των μεταπτυχιακών φοιτητών του MBA INTERNATIONAL του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην αίθουσα Αντιγόνη. Θα ακολουθήσει κοκτέιλ στο ισόγειο φουαγέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ».

«Ο βιοπαλαιστής στη στέγη», το νέο έργο που γράφει και σκηνοθετεί ο Λάκης Λαζόπουλος, φιλοξενείται από τις αρχές Δεκεμβρίου 2008 στην αίθουσα Αντιγόνη του «ΘΕΑΤΡΟΝ». Μαζί του η Χρύσα Ρώπα και ένα επιτελείο αξιόλογων συντελεστών. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ.


Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, λοιπόν, και μέσα σ' αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα το Πωλητήριο του «Ελληνικού Κόσμου» είναι γεμάτο με δώρα χριστουγεννιάτικα για εσάς και τους αγαπημένους σας. Ξεχωριστή θέση κατέχουν οι αξιόλογες εκδόσεις και παραγωγές του Ιδρύματος -αναφέρουμε ενδεικτικά τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ και τους εκπαιδευτικούς διαδραστικούς δίσκους-, που καλύπτουν γεγονότα και όψεις της ελληνικής ιστορίας από τους Αρχαίους χρόνους μέχρι τις μέρες μας. Ακόμη, επιλεγμένες εκδόσεις και λευκώματα, καθώς και μικροτεχνήματα επώνυμων δημιουργών μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά δώρα. Για τους μικρούς μας φίλους, έχει στηθεί παιδική γωνιά με φαντασία και αγάπη.