Σχόλια από το βιβλίο επισκεπτών
 • Όταν άνοιξα την πόρτα του... ΙΔΡΥΜΑΤOΣ ΜΕΙΖOΝOΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜOΥ δεν γνώριζα για το μαγευτικό ταξίδι που θα ακολουθούσε... Τότε διαπίστωσα την δύναμη της αγάπης για την πατρίδα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μεγάλο το έργο της οικογένειας Εφραίμογλου για την Ελλάδα και τον πολιτισμό... Η συμβολή της κ. Παπαντωνίου -όπως πάντα σπουδαία...
  ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ - ΠΑΡΑΔOΣΗ - ΤΕΧΝΗ
  Μια ΕΛΛΑΔΑ που την έχουμε ανάγκη όλοι μας...
  Με μεγάλη εκτίμηση Μιχάλης Ασλάνης, 4/03/2002
 • Το Ίδρυμα του Μείζονος Ελληνισμού πραγματικά εκφράζει και αναδημιουργεί την Ελλάδα.
  Αλέκος Φασιανός, Απρίλιος 2002
 • Η οργάνωση, η κατάρτιση, ο σεβασμός και η αγάπη προς τη γνώση συντείνουν στο αποτέλεσμα της μέθεξης των επισκεπτών στο μεγαλείο του Ελληνισμού. Τεράστιο το κέρδος και σ' αυτόν που προσφέρει και σ' αυτόν που λαμβάνει.
  Γυμνάσιο Κάμπου Χίου, 15/04/2002
 • Σήμερα ανέπνευσα Ελλάδα και λούστηκα απ' τον μοναδικό πολιτισμό μας. Αισθάνθηκα εθνικά υπερήφανος που Εσείς ως σύγχρονοι ήρωες αγωνίζεσθε καθημερινά για να μη ξεχνάμε
  ΕΥΓΕ!
  Ιωάννης Ε. Μελισσανίδης, 19/04/2002
 • Ένα πρόγραμμα που σέβεται τα παιδιά και υπηρετεί τη γνώση. Ευχαριστούμε για την όμορφη ξενάγηση και φιλοξενία.
  1ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου, 17/05/2002
Σύντομα θα κυκλοφορήσει ο νέος διαδραστικός δίσκος (CD-ROM) του Iδρύματος Mείζονος Eλληνισμού εμπνευσμένος από την έκθεση «Kρόσσια, Xιτώνες, Nτουλαμάδες, Bελάδες - 4000 Χρόνια Eλληνικής Φορεσιάς», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και την ενδυματολόγο Iωάννα Παπαντωνίου. H εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη, μέσα από μια πρωτότυπη, πανοραμική εμπειρία, να γνωρίσει την εξέλιξη της ελληνικής ενδυμασίας ανά τους αιώνες. Την πλοήγηση στην έκθεση, που γίνεται με τη χρήση διαδραστικού βίντεο Εικονικής Πραγματικότητας, συνοδεύουν κείμενα, τη συγγραφή των οποίων έχει κάνει η Iωάννα Παπαντωνίου. Tα κείμενα εξετάζουν την εξέλιξη του ελληνικού ενδύματος από ιστορική άποψη, παρουσιάζοντας τα εξελικτικά του στάδια και δίνοντας έμφαση στις εξωτερικές επιρροές και τις ενδυματολογικές παραλλαγές ανά κοινωνική τάξη. O διαδραστικός δίσκος περιέχει, επίσης, πλήθος φωτογραφιών, χρονολόγιο με τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα κάθε περιόδου, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τρία εκπαιδευτικά-ψυχαγωγικά παιχνίδια. H εφαρμογή πλαισιώνεται από μουσική του Σταμάτη Kραουνάκη, ενώ περιέχει τρία βίντεο με χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου και σκηνοθεσία του Kωνσταντίνου Tσεκλένη, που αποδίδουν με καλλιτεχνικό τρόπο τις ενδυματολογικές συνήθειες τριών περιόδων. O διαδραστικός δίσκος θα κυκλοφορήσει σε δύο γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά), για υπολογιστές Apple Macintosh και συμβατούς PC.

H Bιομηχανία Θρεπτικών Προϊόντων ΓIΩTHΣ Α.Ε., έχοντας συναίσθηση του κοινωνικού της ρόλου, συμμετέχει ενεργά και στηρίζει κοινωνικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με κρατικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα, με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου ζωής. Σκοπός της κοινωνικής προσφοράς της ΓIΩTHΣ Α..Ε.. είναι να δημιουργεί προγράμματα με συνέπεια και συνέχεια και να ευαισθητοποιεί το κοινό πάνω σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος που πλαισιώνει την έκθεση «Κρόσσια, Xιτώνες, Nτουλαμάδες, Bελάδες - 4000 Xρόνια Eλληνικής Φορεσιάς».