Η άνοιξη επιτέλεσε και φέτος το παραγωγικό της έργο. Ανανέωσε τη φύση, τη διaθεσή μας, τις δυνάμεις μας και το... Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του ΙΜΕ. Έτσι, στις αρχαιρεσίες της 14ης Απριλίου 2002 νέο αίμα προστέθηκε στο παλιό και δοκιμασμένο εθελοντικό επιτελείο. Η σύνθεση και οι αρμοδιότητές του έχουν ως εξής:
Πρόεδρος:Μάγδα Χατζηδίνα
Αντιπρόεδρος:Αυγή Δήμα
Γεν. Γραμματέας:Ελένη Κλώσσα
Ταμίας:Σοφία Χριστοδούλου
Μέλη:Δέσποινα Ασλανίδου, Βάσω Γκίνη, Νόρα Κατσικέρου-Θεοχαροπούλου

Με την πρώτη ευκαιρία θα δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Φίλων να γνωριστούν με τη νέα Διοίκηση, ν' ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις για την καλύτερη υλοποίηση του εθελοντικού μας έργου, που υπηρετεί τα σχέδια και το όραμα του ΙΜΕ.
Η άνοιξη ανανέωσε και τις καθιερωμένες συναντήσεις και τα προγράμματα που εκπονούνται κάθε καλοκαίρι στον «Ελληνικό Κόσμο». Το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη 2002» θα περιμένει και φέτος νέους φίλους, αλλά και παλιούς, που το λάτρεψαν και το ζητούν από τους γονείς τους όλο το χειμώνα. Kαι οι γονείς όμως περιμένουν το πρόγραμμα ως «μάννα εξ ουρανού», γιατί λύνει το ζήτημα της απασχόλησης των παιδιών κάθε οικογένειας μόλις κλείσουν τα σχολεία. Δέκα ολόκληρες ημέρες και ένα σωρό δημιουργικές δραστηριότητες αρκούν για να εξοικειωθούν τα παιδιά με το σύγχρονο μουσείο και τις νέες τεχνολογίες, να γνωρίσουν το περιβάλλον, να μάθουν τα πάντα γύρω από το βιβλίο, να τραγουδήσουν και να παίξουν θέατρο, αλλά, κυρίως, να μάθουν να λειτουργούν στο πλαίσιο της ομάδας και να κάνουν νέους φίλους. Tα παιδιά μπορούν ακόμη να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο Πολιτιστικό Κέντρο, τις παρουσιάσεις στα συστήματα Eικονικής Πραγματικότητας «Kιβωτός» και «Μαγική Oθόνη», τις εκθέσεις και τα ντοκιμαντέρ για την αρχαία Mίλητο και την ιστορία των Oλυμπιακών Aγώνων. Είναι ένα έργο που μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά μικροί και μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι, και να λούζονται στο φως του αιώνιου καλοκαιριού του ελληνικού πνεύματος.

Καλό καλοκαίρι, καλή συνεργασία και εποικοδομητικό έργο, καλοί μας φίλοι.

Μάγδα Χατζηδίνα

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων IME