Η κορινθιακή σταφίδα ήταν το κυριότερο εξαγωγικό προϊόν της Ελλάδας κατά το 19ο αιώνα· το 1891 όμως παρατηρείται κάμψη στον αριθμό των εξαγωγών.
Καρτ ποστάλ της εποχής με το λιμάνι της Πάτρας, από όπου γινόταν η εξαγωγή της σταφίδας.
Καλαφάτης, Θ., Αγροτική Πίστη και Οικονομικός Μετασχηματισμός στη Β. Πελοπόννησο: Αιγιαλεία τέλη 19ου αιώνα, τ. Α', Αγροτική Πίστη και Παραγωγή, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Αθήνα 1990, εικ. 15.
© Α. Σολδάτος.